miercuri, 25 decembrie 2013

CELE 10 PORUNCI PENTRU A FI DECORAT CU ORDINUL REPU(B)LICII


1. Să ai un nume sinonim cu corupția. Să începi cariera, figurând în rapoartele Curții de Conturi pentru corupție și să o închei fiind demis de Parlament pentru corupție.
2. Să vinzi toate avioanele TU-154 care erau în proprietatea Republicii Moldova, de opt ori mai ieftin decât prețul real, să furi peste 14 milioane de lei „privatizând” pachetul de acţiuni ale statului în S.A. „Ciment” la un preţ diminuat cu 9,8 mil. dolari SUA.  Să „privatizezi” 15 000 de metri pătraţi din clădirea IPTEH, la prețul a doua apartamente cu trei camere, etc.
3. Să creezi o adevărată rețea infracțională ce ar face contrabandă cu țigări MT în România, în timp ce deții funcția de șef al cancelariei de stat. (În popor această afacere este cunoscută ca „Podul de țigări peste Prut” sau „Țigareta 2”)
4. Să numești fostul zavhoz de la IPTEH în funcția e „rege al vămilor” ca  să-ți producă profituri fabuloase din contrabandă, să-l pui pe un alt zavhoz de la IPTEH director adjunct la cancelaria de stat, cu misiunea să construiască scheme criminale şi să estorcheze bani  de la agenți economici. 
5. Să declanșezi „războiul raiderilor” dar între timp să furi cea mai mare bacă din țară (Banca de Economii).
6. Să declari că mafiotizarea este mai periculoasă decât comunizarea, să declanşezi războiul „păpuşarului” cu un singur scop – de a obţine condiţii mai avantajoase pentru furt şi acaparare a patrimoniului statului. 
7. Să mergi la  fotbal cu avionul și pe banii lui Reanto Usatîi, care a costat peste 100.000 Euro. Să-l pui pe Pantelei Sandulachi să fure 400.000 de Euro pentru tine din banii statului, iar mai apoi să dai vina pe Ministrul Finanțelor.

8. Sa-ţi trădezi electoratul și să-l votezi pe Vladimir Voronin președinte în 2005. Să minți oamenii ca vei construi o Moldovă fără Voronin și fără comuniști, dar să guvernezi în asemenea hal ca peste 60% din populație să dorească revenirea comuniștilor.
9. Să declari că ești pro-european dar să-l imiți în toate pe Putin, si să vinzi cele mai importante active ale statului rușilor. Să închizi şcolile prin satele moldovenești dar să ai grijă să-ţi scoţi copii la cald în Elveția. 

10. Să cumperi 3 voturi a 3 deputați cu 3 milioane de dolari ca să-ți voteze un „Prezident”, care mai apoi să-ţi facă cadou de nuntă Ordinul Republicii. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu