duminică, 14 septembrie 2014

Tunul anului: Filat a „cumpărat” clădirea Investprivatbank cu prețul de 60 mii Euro!

Dupa acuzațiile de spălare de bani, fostul subaltern a lui Vladimir Filat, Veaceslav Ionita a oferit noi informații despre afacerile acestuia. Nașul de cununie al cuplului  Gonța-Filat a cumpărat clădirea fostei INVESTPTIVATBANK cu pretul de 1,2 milioane lei, aproximativ 60 mii Euro. 
Veaceslav Ioniță: Va amintiti cladirea in care a activat Investprivatbank, cea de pe Sciusev 34? Ea a fost cumparata de firma cumnatului lui Filat, este vorba de Ion Rusu, iar firma am prezentat-o si vineri, se numeste Business Estate Investments. Rusu este imputernict legal sa se ocupe de aceasta firma, deci nu cred ca mai este nevoie sa explic alte legaturi. Legatura cu cazul BEM este ca aceasta firma a primit si ea credite ilegale de la aceasta banca, a facut trasferuri importante de bani in firma Caravita, care apartine fiului lui Ion Rusu, nepotul lui Vlad Filat si care a intrat in atentia opiniei publice dupa ce a cheltuit milioane de euro ca sa cumpere terenuri. Practic, daca organele de ancheta vor verifica minutios acest caz, am putea asista la o surpriza uriasa, sa vedem cum terenurile respective au fost procurate din bani scosi fraudulos din Banca de Economii.
schema pe care se pare ca o aplicau pentru contractarea de credite false de la BEM este un clasica, ea nu e noua, iar in cazul acestei firme controlate de cumnatul lui Filat este foarte evidenta: au cumparat o cladire (alta, una pe Armeneasca 24) cu 1,2 milioane lei si au gajat-o apoi la BEM, de unde au primit un credit de 30 de milioane (!!!). Mai clar, in loc sa puna gaj o cladire de 40 de milioane ca sa poata lua un credit de 30, au luat acest credit cu un gaj de un million. Ii recomand lui Strelet sa ceara sa vada gajul respectiv, pot sa-i dau eu mai multe detalii, dupa care sa-l vedem daca mai iese cu la fel de mult entuziasm in public, dupa o astfel de complicitate morala la ceea ce s-a intamplat. Pe urma il invit sa facem si un calcul de acoperire a gajului respectiv si sa vedem impreuna cati banii ar putea fi intorsi la banca daca ar fi vanduta cladirea respectiva si cu ce paguba uriasa s-ar alege banca. Sunt multe lucruri socante pe care Strelet le-ar putea afla despre acest caz, daca ar avea taria sa lase la o parte interesele care il leaga de Filat si sa puna in fata interesul partidului.”




Verde pentru Moldova, proștilor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu